Gabriëlle van Luik

 

Graag stel ik mezelf even aan je voor. Ik ben Gabriëlle van Luik, getrouwd, 48 jaar. Ik heb twee dochters en woon en werk in Zwolle. Mijn hobby’s: koken, organiseren, lezen.

 

Ik draag het motto uit, dat je in de meeste gevallen geen incassobureau en straffe maatregelen nodig hebt om je niet-betalende klanten over de streep te krijgen. Door mij in te schakelen is de kans dat jij je klantrelatie intact houdt groot. Met mijn aanpak ben ik in 95% van de gevallen succesvol. Dat geeft rust en ruimte om te doen wat jij nodig hebt in je onderneming.

 

Wil je weten waar ik mijn kennis en vaardigheden om je facturen daadwerkelijk betaald te krijgen vandaan haal? Nou, dat begon bij het…

Incassobureau

Als 18-jarige schoolverlater ben ik bij een incassobureau gaan werken. En daar heb ik de eerste ervaringen met debiteuren en incasseren opgedaan. Daar merkte ik al mijn kracht om mensen te contacten en over te halen om te betalen zonder pressie.

Nederlandse Spoorwegen

Die ervaring kwam van pas toen ik na het incassobureau bij de NS kwam te werken. Ik werkte bij de reisdochter van de NS op de financiële administratie. Daar ontdekte ik, dat er niet zoveel gebeurde op gebied van debiteurenbeheer. Die taak heb ik mijzelf toen toebedeeld. En zoals zo vaak bleek ook hier dat als je aandacht geeft aan je debiteuren, er wat gebeurt: er wordt betaald! De uitdaging was vervolgens om te zorgen dat er structureel beter betaald ging worden. Dat lukte dankzij het opzetten van een debiteurenbeleid. Daardoor halveerde de termijn waarin debiteuren betaalden.

Office Depot

Na 10 jaar NS was het tijd voor verandering en ben ik in 1998 gaan werken bij een leverancier van kantoorartikelen, het uiteindelijke internationale Office Depot.

Als debiteurenbeheerder was ik verantwoordelijk voor mijn eigen klantenportefeuille van grote en kleine klanten. In 7 van de 10 gesprekken die ik voerde kreeg ik te horen: “Ik zit zelf nog te wachten op betaling” of “Wij worden zelf ook altijd te laat betaald.”  Dat triggerde mij. Toen het bedrijf van Zwolle naar Venlo verhuisde, ontstond bij mij het idee om voor mijzelf te beginnen.

Daadkracht!

Op 20-05-2005 stond ik bij de Kamer van Koophandel om Daadkracht! in te schrijven. De afgelopen jaren heb ik honderden ondernemers geholpen met het betaald krijgen van hun facturen. Van zzp’ers tot grote bedrijven, nationale én internationale opdrachten, business to business en business to consumer. Iedereen die op rekening verkoopt of levert kan te maken hebben met klanten die te laat betalen.

 

Ondernemers laten hun onbetaalde facturen vaak voor wat het is uit angst hun klant kwijt te raken als ze een incassobureau inschakelen. Ze vinden het prettig dat er een tussenstap is, die effectief is en de band met de klant niet schaadt. Een belletje naar de debiteur maakt soms het verschil tussen financieel verdrinken en de eigen rekeningen kunnen betalen. Zo doorbreek ik een vicieuze cirkel.

Ook merk ik, dat het debiteuren vaak oplucht wanneer ik bel. Zij voelden het zwaard van Damocles al boven het hoofd hangen en zijn blij dat er een afspraak gemaakt kan worden zonder bijkomende kosten. Ze voelen zich behandeld als mens. Dat opent de deur om tot concrete afspraken te komen. En deze na te komen.

 

Een hoogtepunt in de afgelopen jaren was het 10-jarig jubileum. Voor die gelegenheid heb ik een prachtige glossy laten maken. Deze is online in te zien: https://issuu.com/inconceptprint/docs/daadkracht.

Samenwerkingen

De afgelopen jaren heb ik veel mensen leren kennen, onder andere via netwerkbijeenkomsten. Ik ben lid van diverse netwerkclubs, zoals:

De Netwerk Onderneming, een netwerk voor zelfstandige professionals in Zwolle en omgeving. Ik ben er secretaris in het bestuur.

www.dnonederland.nl

Business Open Nederland, een netwerk voor ondernemers en bedrijven. Tweewekelijkse bijeenkomsten, eventueel in combinatie met golf. Ik ben bovendien voorzitter van de Zwolle Ochtend Club.

www.businessopen.nl

Partners

Af en toe maak ook ik gebruik van een incassopartner. Ik werk daarbij samen met Te Biesebeek Incasso.

www.tebiesebeekincasso.nl

Indien nodig verstuur ik een aangetekende e-mail. Dit is sneller en goedkoper via Mailgarant.

www.mailgarant.nl

En al mijn uitingen, van visitekaartje tot website, van folder tot glossy besteed ik maar al te graag uit aan de beste vormgevers die ik ken: In Concept.

www.in-concept.nl

Bezoekadres Studio P1, Pascalweg 1, Zwolle       Telefoon 06 23692001       Email info@daadkracht.org