Debiteuren vragen om Daadkracht!

Ga jij voor behaalde of betaalde omzet?
Wanneer kun jij wel wat Daadkracht! gebruiken?

Altijd wel natuurlijk. Er zijn echter momenten waarop jij denkt: “Nee hè, die klant heeft weer niet betaald.” Of: “Hij (of zij) is zijn toezegging niet nagekomen.” En het ontbreekt jou aan tijd, zin en daadkracht om er iets mee te doen. Niet-betalende klanten komen met excuses en smoesjes, blijven niet netjes en komen hun belofte ook na je telefoontje niet na. Je debiteurenbeheer heeft een helpende hand nodig.

Een goed debiteurenbeheer ontlast en geeft lucht. Waar nodig bemiddel ik om te voorkomen dat je het incassobureau moet inschakelen en de klantrelatie beschadigt.

Lees hieronder wat mijn klanten frustreert aan niet-betalende klanten en wat mijn benadering in debiteurenbeheer hen oplevert.

Waarin ontlast ik met mijn debiteurenbeheer mijn klanten nou echt?
quotes van klanten

 

“Het scheelt enorm in de frustratie als jij het overneemt, dan hoef ik niet voor de zoveelste keer iemand te benaderen. Na 2 pogingen word ik niet echt vriendelijker.”

 

“De problemen waar je als ondernemer tegen aanloopt zijn het niet betalen van facturen, het niet reageren op mail of telefoon, het laconiek beantwoorden van ‘ja, hij wordt wel betaald, maar nu even niet…’”

 

“Het inschakelen van Daadkracht houdt de relatie met mijn opdrachtgever (als zzp-er of klein bedrijf) prettig en zakelijk. Bij slecht betalen kan de relatie eenvoudig vertroebelen als je constant achter je geld aan moet zitten. Jouw diensten leveren rust op.”

 

“Voor mij is het probleem dat sommige particuliere cliënten mijn facturen niet betalen na het afsluiten van bv. een mediation- of coachingstraject. Herhaaldelijk contact zoeken levert stress en spanning op. Als professional wil ik mezelf en mijn geleverde werk serieus nemen. Nu ik de drempel over ben door Daadkracht in te schakelen, geeft dat een rustig gevoel. Ik hoef de relatie met de niet-betalende klant niet op scherp te zetten en ontvang alsnog de betaling van mijn facturen. “

 

Ik had goede verhalen over Daadkracht gehoord van verschillende mensen. Daarom heb ik voor Daadkracht gekozen. De reden dat ik je inschakelde is dat meerdere facturen te laat betaald werden, wat mij onnodige tijd en energie kostte. Daar wilde ik mijzelf niet meer druk over maken, dus zocht ik iemand die mij kon helpen bij dergelijke situaties. En natuurlijk ervoor kon zorgen dat mijn facturen betaald werden :).
En met succes: de openstaande facturen werden uitbetaald. Ik kon mijn energie op andere zaken in mijn onderneming richten in plaats van bezig te zijn met facturen die te laat betaald zijn.

 

“Innen van onbetaalde facturen is effectief door jouw nette, assertieve en vasthoudende gedrag/houding. Deurwaarders en rechters zorgen niet persé voor een betaalde rekening. Mocht jouw persoonlijke mensgerichte/klantgerichte repertoire uitgeput zijn, dan is er altijd nog een juridische weg.”

Wat zeggen ondernemers over hun irritaties over niet-betalende klanten?

“Dat opdrachtgevers zelf bepalen om een deel van het factuurbedrag achter te houden, ‘want er zijn nog niet-afgehandelde puntjes.’”

 

“Het meest vervelende is achter facturen aan mailen of bellen. Zeuren om geld is echt lastig.”

 

“Frustrerend is als mensen niet betalen, maar wel verwachten dat jij werkzaamheden gaat verrichten. Beloftes doen en ze niet nakomen.”

 

“Het voelt als een gebrek aan respect. Je hebt gewerkt, je best gedaan en dan gaat de klant op die manier met zijn kant van de afspraak om. Bah.”

 

“Voor veel ondernemers is bellen naar debiteuren best een behoorlijke drempel. Dan bedoel ik ‘om geld durven vragen.’”

 

“Mensen die helemaal niet reageren op herinneringen/telefoontjes.”

 

“De honderd redenen waarom het echt niet lukt. Tot en met zielige verhalen, waardoor ik mij een boeman voel om toch aan te dringen om de factuur te voldoen.”

 

“Ook irritant: mensen die meteen in de aanval gaan. Denk aan: “Ik vind het belachelijk, de factuur is nog maar 7 dagen vervallen en je belt nu al voor betaling.”

debiteurenabonnementen debiteurenbeheer abonnementen grip op de knip
Een uitstekend debiteurenbeheer ontzorgt, scheelt tijd, houdt de klantrelatie in stand en zorgt dat je geld krijgt voor jouw waar.
debiteurenabonnementen debiteurenbeheer abonnementen grip op de knip

Bezoekadres Studio P1, Pascalweg 1, Zwolle       Telefoon 06 23692001       Email info@daadkracht.org